Candies of My Life

~Assalamualaikum awak semua yg comel-comel belaka neh (:

malam nii kan , kite gembira sangat-sangat . kite rasa mcm nak meletup je jantung kite neh . tiba-tiba je dye tegur kite . serius , terkejut sangat-sangat . selalu neh , online selalu harap yg dye pon tengah online . tapi .. hampa :[  tapi hari ni , malam yg kite x sangke sangat-sangat neh . dye online , pastu dye pulak yg tegur kite dulu . selalu nye kite yg mule tegur dye dulu . hari ni terbalik pulak . kite rasa muke kite terlebih panas + jantung kite berdebar kuat sangat = bile chat ngan dye . OMG . mcm mana neh , dah la pandang pon segan , bile ditegur pulak jantung berdebar-debar dgn serius pulak :)) kehkeh . kite rasa nak melompat je sekarang , sbb ..... kite dpt nombor telefon dye [ alolo , happy sgt la tohh . berjanggut dok tenung baru sekarang dpt nombor dye . kesiann :P ] hek hek heh .. gile la kite nii . tapi yg bosannye kite dpt chat kejap je . tu la satu , bile chat je .. dye selalu off cepat . geram tol . gigit teling tu karang -3- [ alright , sekarang dah jadi miang-miang keladi . cepat balik ke pangkal topik - tapi x salah kan ?! gatal dgn dye jek - ok ! ok ! aq balik ke pangkal jalan . Astagfirullahalazim , anna ooi . baik , kembali kepada topik asal - yg mana x jauh mana pon tersasar dari nonsense aq di atas tohh (: ]

dalam entri yg dgn kreatif nya [ wek wek :P ] diberi nama oleh .. siapa lagi ?! aq lahh !! aq nak kenalkan la kat korang semua 'manisan-manisan' yg begitu menambah rasa dalam hidup aq yg serba x tentu mood neh (: aq bersyukur kepada Allah sbb dapat mengenali mika mika yg comey-comey neh . ok , calon [ ? ] yg pertama pada malam ini ialah ..... //drum roll 




//sayang yg comey dgn tgn tunjuk peace tu namanye Syaidatul Balqis . kami panggil si kecikk ni Syai aje . satu kelas ngan aq . kitorang dah kenal sejak darjah dua lagi , tapi kami x berapa rapat sbb masing-masing dah ade geng sendiri . kitorang mula satu team bile kwn baik aq [ akan diceritakan dgn lebih lanjut kejap lagi ] , KZ , pindah sekolah masa form 1 . kwn baik dye pon buat geng baru . jadi kami mula rasa yg kami ni sekepala dan jadi la kami berdua .. team ! lawatlah dye kat blog si Comey neh yek (:




//yg tengah tersengih-sengih ni pulak dgn indahnya dinamakan Siti Hajar . tapi lebih chenta kalau org panggil dye Hajar aje . kalau sesiapa yg x kenal rapat dgn dye mungkin akan rasa menyampah atau sakit hati dgn kata-kata dye yg ikhlas dan kadang-kadang menusuk qalbu . walau mcm mana x jaga perasaan sekali pun kata-kata dye , hati dye baik okeyh .  aq selalu rasa cemburu dgn dye sbb dye asyik dpt #1 dalam tingkatan [ ! ] dan dye selalu kalahkan aq . azam bulan april nak masuk bulan mei - kalahkan Hajar dalam peperiksaan akan datang !! YEAH !!



//alright , semua .  si dia yg tgh promosi maggi hot cup tu namanya Khairunnisa' atau lebih mesra dgn nama Nisa / KZ / Khaiza .  ni la yg disebut oleh aq pada awal pengenalan @Syai tadi . mmg betul dye da pindah sekolah . dye dapat masuk SBP lagi tau . muahaha . bile teringat waktu dye nak pergi mmg sedih . da la rehat sorang-sorang , masa tu belum ada geng la katakan . haks , sedih jek . okay la , yg penting sekarang aq + dye sama-sama bahagia sekarang ni . aq kenal dye pon daripada darjah 2 . pastu darjah 6 , kitorang buat satu geng yg diberi nama The GG6 . kitorang dah start jadi bestfriend sejak dari itu lahh . aq ingat lagi , masa mula-mula masuk sekolah menengah dulu , kitorang asyik berkepit je ke mana-mana pun . dua-dua dah la anak cikgu . makin kamcing lahh kitorang berdua . orangnye maniss sangat-sangat , selalu senyum dan mesra orangnya . x macam aq , keh keh keh ((:



//dup .. dap .. dup .. dap .. ehh ehh . buah nangka jatuh ke . ahaha , xdelah . tu bunyi jantung aq yg sentiasa akan berdebar-debar bile nampak jejaka kat atas tohh . Ya Allah , kuatkan semngat hamba Ya Allah . [ bagi aq lahh ] dye ni comel + handsome sangat-sangat lahh . x terkata hamba nengok kan si dia nehh . okey , nama insan di atas ialah .. trutt tutt tut ... haha , x mao bagitau lahh . okey , klu - capital N . form 2 jugakk . ehem .. ehem .. si dia ni lahh yg kite merepek kan di atas tadi tohh . mmg serius nak meletup rasa jantung nii chat ngan dye . nak tau x , kite suke + sayang kat dye nehh sangat-sangat . kite tau dye ramai peminat kat sekolah tohh . xpe , kite x cemburu pun !

okeyh , setakat tu je yg kite boleh kongsi . bukan bermakne kite x suka awakk kalau gambar awakk xde kat sini eyh . kite cume tunjuk yg mana paling terkesan dalam hati ni aje ((:  [ family pon terkesan gak kat hati , tapi kite x nak dedahkan family kite kat open web ] . okey la pembaca-pembaca semua [ ayat skema + x boleh blah ]
kite + ngantuk = zzz

~Wassalam~