55th National Day


I wish I can cook very well ;)
Assalammualaikum and Happy National Day to all Malaysians . It's already 55th year :D Wow , can you imagine the tough days before the independence .  Okay , I want to make a wish right now -.- What ? What did I wish for ? Well , I wished for this peace and harmony in Malaysia to last forever and ever :)

Okay , so this week went very well . A mild event just past and I celebrate it very 'underground-ly' . Oh and there's also some trouble . But , it's maybe the little one I thing . It's not a big deal at all . I manage to overcome that problem :)

I have a homework this weekend , thanks to my beloved teacher - Shaharatul Iza . This is a sincere compliment okay , by the way . Anyway , I have to write an essay about 'My Best Friend' . So , I asked my father how to do it . And can I write about more than one best friend in that essay . He said " No . The title is to write about My Best Friend . Best Friend means one which is THE best . So , you'll have to write only one . This is where students always failed blah .. blah .. " I skipped the rest //wink-wink . Okay , back to the point , I don't know how on earth am I going to write the essay with only one to choose from . So I decided to write about this 'imaginary' best friend called .... um , well I don't think about her name yet :) Hahha , whatever .

Okay , I'm now finished from ideas to write . Bye for now and Assalammualaikum . Love you peeps :)

Brace yourself :)















Those Days ..



~Assalammualaikum

Hi everybody . How r u ? Fine , k . What's with the short forms ? I don't know either :D Haa , You know what . Sometime , aku terkenang kan waktu-waktu 'kecikk' dulu-dulu :D Kecikk mana sangat pon , waktu sekolah rendah dulu-dulu je . Waktu yg paling aku suka mesti lah semua terutama nya darjah enam . Sebab darjah enam waktu yg paling relax dan paling hurray-hurray :)

Masa tu la yg paling banyak jamuan - jamuan hari raya lah , jamuan akhir tahun lah , jamuan kelas lah , hi-tea lah .. banyak lagi lah (: Ye lah , tahun akhir sekolah rendah semua nak celebrate ngan kawan-kawan , kan . Haishh , bila ingat balik rasa macam nak jadi budak primary balik lah . Boleh tak -w-

Kat sekolah rendah aku dulu [ SKUR ] , kitorang ada satu hari dekat-dekat nak cuti akhir tahun - satu sekolah akan buat jamuan pastu jemput cikgu-cikgu datang merasa makanan dari kelas ke kelas . Syokk ! Serius aku rindu masa-masa tu . Semua akan kecoh cerita pasal persiapan jamuan kelas orang lain , then banding kan dengan kelas sendiri . Pastu , satu kelas ramai-ramai bincang menu jamuan tu apa . Biasanya cikgu akan cadang akn dulu , pastu baru kitorang tambah menu-menu yg lain . Serius segala-galanya meriah dari mula guru besar umumkan tarikh jamuan satu sekolah :))

Then , bermulalah pungutan duit kelas oleh bendahari [ aku dah tak ingat siapa bendahari kelas aku masa darjah enam dulu ] mengikut jumlah yg cikgu dah kira . Masa tu , guru kelas kitorang ialah Cikgu Roshidah :) Huarggh =,= I miss that moment of childish .

Hmm , bila banding kan dengan sekarang . Jauh sangat bezanya . Kawan-kawan semua lebih matang dan cepat tersentuh . Dulu , semua gila-gila and kebudak-budakkan :3 Hm , makin cerita makin kuat rasa nak balik jadi budak primary tohh . Ok laa , aku chow dulu :)) Oh , before I forgot ;) cuci la mate ngan gbr-gbr budak-budak kitorang nehh yee .

Anak-anak 6 Bestari :)

Birthday Azim :)

Azim nak potong kek !!

Guru kelas a.k.a ibu kitorang menepuk Azim dgn doa-doa yg baik :)


>Azra , Aina , Fatimah , Sarah , KJ & Atiqah :)

Makan hadiah dlm hamper yg aku x ingat sbb apa dapat :P

Hm :)) cuba la teka yg mana satu aku 

> Mastura , Azlin & Afirah :)

Bestie - bestie aku masa sekolah rendah
^ Ezzah , Ezzatul & Hanisah
> Hazwani , KZ & aku :P

Memang betul-betul hari terakhir sekolah rendah -Aku sayang korang 6B :')

~Wassalam