Koizora ^^


~Assalammualaikum and hi

//Koff ,, koff . Lama jugak aku tak update kan ? Sorry laa , melambak pulak hal kebelakangan ni . Tak sempat nak update ;) Anyway , I'm actually not in a very good health . That's another reason why I took so long just to update my pity blog .

Apa-apa pon , terima kasih sebab sudi jenguk blog bersawang nehh [?] Hahha , apa lah yg di'repek'kan tu ye :) Okk , korang nampak kan gambar kat atas tu . Itu laa salah satu babak dlm drama bersiri Koizora . Drama tu dah diterbitkan sejak tahun 2008 lagi . Tapi aku baru habis tengok semalam (Y) Selama-lama ni , aku dok pakai je nama Koizora tu sebagai nama FB aku , tapi aku tak pernah kisah pon nak cuba tengok cerita ni . Hahha XD . Apa lah aku ni kan .

Tapi apa-apa pon , aku dah habis tengok . Jadi kira okk lah kan . Cerita ni sweet , kawaii dan best gilaa . Aku suka sangat dengan cerita ni . Hero dan heroin cerita ni memang secocok . Dua-dua comel gilaa . Cerita ni cerita Jepun . Sinopsis nye lebih kurang begini
>Tahara Mika is an ordinary high school girl. One day, out of the blue, one of her peers kisses her. His name is Sakurai Hiroki also known as Hiro. Hiro stands out because of his bleached hair and piercing. Apparently he is also dating someone. Mika is shocked and hurt that her first kiss had to happen this way. She desperately tries to forget about it. Then, her friend tells her that she should find somebody else and suggests Tatsuya, another boy in their class. However, before she even realizes it, Mika is already in love..
Kalau nak tau selanjut nye , kena laa tengok sendiri  . Aku gerenti kat korang , tak kan menyesal laa tengok cerita ni . Best sgt-sgt . Yang kelakar nye , aku sampai menangis bila tiba part akhir cerita tu . Kelakar sgt rasa nye :D

Hm , semalam aku pergi kenduri 'abang angkat' aku kat Pasir Besar . Lepas tu , kitorang terus ke Gemas . Saja melawat dan melihat perkembangan pekan kecil tempat aku membesar . Memang berbeza gilaa , siap ada KFC lagi . Rembau ni pon tak ade KFC . Sheesh , ketinggalan betul ;) Stesen kereta api kat situ pon dah dibangunkan , semakin besar dan gah . Huu , kagum betul aku :) Agak nye , kalau aku masih tinggal kat situ . Mungkin aku tak ada semua ni kott . Haa , dunia-dunia . Itu lah takdir yg dah ditentukan , kan . Syukur Alhamdulillah laa jugak :) Dapat aku merasa hidup di bahagian lain bumi ciptaan Allah ni . Haihh , aq tak leh nak tulis panjang-panjang , sebab kesihatan ni tak mengizinkan . Insyaallah , lain kali kita jumpa lagi .

Tak kan terpisah
Tiga kawan gila-gila 
Gaya berbeza , tapi sekepala
Tak sedarah , tapi bersaudara
Sumpah untuk bersama-sama
Tak kan terpisah
Kami gempak
Ngam-ngam macam segi empat tepat
Suara berbeza
Pilihan sama
Fahami jiwa
Tanpa suara
Bersama selamanya
Kami Buddyz
Kami tak kan terpisah

~Wassalam , xoxo

No comments:

Post a Comment