Quiet


~Assalammualaikum , peeps

Hari ni 31 / 12 / 12 , kan . Korang tak pergi mana-mana dataran ke nak sambut tahun baru ? Aku sambut jugak . Tapi dengan bantal busyuk jea malam nanti :D Hahha , buat lawak . Anyway , apa yang aq nak cakap kan untuk entri kali ni sebenar nya pasal blog jugak .

Mungkin ni entri terakhir buat masa ni , mungkin tak . Ye laa kan , aq dah jadi calon PMR . Kena laa disiplin sikit kalau nak keputusan tip-top . Macam masa nak UPSR dulu pon , aq buat macam ni jugak . Merata aq tampal kata-kata semangat PMR . Biar aq fokus sikit dengan target aq .

Sebenar nya aq takut jugak nak PMR ni . Aq belum cukup bersedia , aq tahu sebab aq banyak main lagi sekarang ni . Hahha , sengal [ Dah tahu banyak main tak reti-reti ke nak belajar !! ] Okk , okk . Sebab tu laa aq karang entri tak ada faedah aq ni . Nak bagi amaran kepada sesiapa yang mungkin selalu usha blog aq tiap-tiap minggu tu . Aq mungkin dah tak tulis apa-apa lagi entri lepas ni . Jadi nanti jangan laa ingat blog kesayangan aq ni dah shut down ke apa , kk . Masih beroperasi , cuma "temporarily closed" jea ;)) Mm , aq sebenar nya dah tak tau nak taip apa lagi . Tapi aq masih ada perenggan terakhir untuk entri ni .

Khas untuk semua 'mangsa-mangsa kekejaman PMR 2013' [ Kk , gurauan yg teramat ekstrem , gomennasai ><" ]
Stay sweet
Stay cool
Stay focus
Stay strong
Remember Allah
Let's fight for PMR together 
~Wassalam , xoxo

Tidakk !!


~Assalammualaikum , hello awak semuaa

Ingat kita lagi tak . Tak ingat ? Haa , meh kita gigit sikit . Insyaallah ingat ;) Hahha , kk merepek kejap . Layan je laa , kk ;D Cuba korang tengok beg kat atas tu . Lepas tu cuba bayang kan warna dye lebih pekat dekat-dekat warna ungu . Okk , semalam aq beli sebuah beg . Jenama Body Glove .

Beg tu memang laa cantik , warna , rekaan dye segala . Tapi yg aq tak puas hati nye , warna dye tu .Warna dye macam yg aq cakap kan tadi , pink dekat-dekat ungu . Seumur hidup aq , belum pernah menyandang beg sekolah berwarna seadik-beradik dengan pink . Nak aje rasa nye tukar pilihan beg tu . Tapi "Kalau kakak nak beg baru , kakak kena beli beg yg warna dye pink" begini pula kata mak aq . Haishh .. Terima je laa .

Kalau tak , memang gigit jari je laa nanti . Adik-adik aq dapat beg baru , aq pulak melopong :) Tak rela aq berputih mata . Apa-apa pon , aq masih belum nak pakai beg tu tahun depan . Sebab aq masih ada beg Converse yg belum jahanam . Hahha , kasar nye bahasa . Kk , sorry yea (Y) Rasa nye aq lebih selesa pakai beg Converse yg warna nye hitam tu sampai hancur baru laa terasa nak tukar kepada warna beg BG tu .

Bukan nye aq tak suka warna beg BG tu , tapi aq tak dapat na bayangkan imej aq memakai nye bila sekolah nanti . Aah , mesti pelik kalau aq pakai :/ Macam mana laa agak nye rupa aq bila pakai beg tu nanti . Harap-harap nye , takde laa pelik ;)

By the way , have you completed your school shopping stuff ? Cause I've not completed mine yet ;) //winkwink 

~Wassalam , xoxo

Family Gathering

~Assalammualaikum

Hai , korang . Perasan tak aq dah lama tak update blog and facebook . Okk , ni laa salah satu sebab nye .. Keluarga aq buat family gathering kat rumah aq . Jadi , memang aq sibuk memanjang masa awal-awal cuti sekolah dan minggu pertama bulan Disember hari tu . Kemas rumah laa , buat persiapan memasak laa pasang khemah segala . Memang sibuk .

Menu utama masa family gathering tu , ialah makanan barat . Tapi mak aq tempah jugakk makanan kampung kat kwn dye . Ye laa , wan ngan atok aq mana laa biasa makan benda-benda macam tu . Tapi yg penting kitorang semua enjoy waktu tu . Atuk pon happy jea . Kitorang sambut birthday atok sama-sama jugakk hari tu . Ramai yg datang , senak perut aq melayan tetamu-tetamu yg ramai tu .

Makanan-makanan masa tu , semua tong-tong dgn adik-beradik ayah aq . Mak Long bawak ais krim , air and benda-benda yg berkaitan . Mak Ngah bawak kerusi , buah , agar-agar , pulut ngan rendang . Mak Lang bawak muffin , pulut , ngan entah ape lagi aq pon da x ingat . Cik Ani ngan Cik Ros paling banyak bawak makanan . Diorang bawak lasagna , sos-sos untuk benda-benda yg dibakar , coleslaw , triffle [ mm , yummy ] , wedges ngan durian sebanyak-bnyak nye :)

Durian ngan buah-buahan tu bukan abis pon masa tu , akhirnye semua masuk perut aq hari-hari lepas family gathering tu . Mm , sedapp .. Tapi lepas family gathering tu , aq terus kena asthma attack . Sakit nye , Masyaallah . Nak mandi pon rasa tak larat . Masa tu cuma larat duduk dan tak buat apa-apa langsung . Mak aq kata , muka aq pon dah naik merah dan cengkung jea . Nak tidur pon , tak boleh nak baring . Kena tidur kat sofa depan TV . Dengan posisi duduk . Lepas tu asyik terjaga malam pulak tu . Alhamdulillah , asthma attack tu sehari jea . Lepas tu okk laa sikit berbanding hari kena asma tu . Walaupun masih sesak nafas , tapi ia tak laa seteruk asthma attack tu .

Ni nak letak gbr cket masa family gathering tu . Tekan kalo x cukup besar .

Luqman [ anak buah aku ]

Aku , Kak Farah , Ilin and Am

Wan and Atok [ sweet couple ]
~Wassalam , xoxo

Cats


~Assalammualaikum , and hi :D

So , what's up ? Long time no see you guys , right . I miss ya all :) Okk , okk I'm done with the ridiculous introduction of this entry . I'm going straight to the point now . 

Korang nampak kan dua ekor anak kucing kat atas tu . Haa , yg kanan tu nama nye KabuKabu . Yg kiri tu pulak nama nye KuniKuni . Tak nampak lagi muke dua-dua ekor tu , klik je gambar tu kk . Apa kaitan dua-dua ekor kucing kat atas dgn entri kali ni ? Kk , sabar .. sabar . Nak masuk laa ni ;)

//KabuKabu
> Berasal dari SMK Dato' Sedia Raja
> Diambil ketika berumur 3 atau 4 bulan [ kott ]
> Sangat comel dan berjantina betina
> Sangat manja dan hiperaktif jugakk
> Sekarang sudah meningkat remaja
> Bulunye berwarna kelabu
> Ni kucing yg paling aq sayang

//KuniKuni
> Berasal dari pasar tani Rembau
> Diambil ketika berumur 2 atau 3 bulan [ kott ]
> Berjantina jantan
> Masih belum dpt bercerai susu
> Sekarang di usia kanak-kanak
> Montel , kuat makan dan pendek
> Manja dan hiperaktif jugakk [ walaupun montel ]
> Bulunye berwarna kekuning-kuningan

Kenapa nak cerita psl dua ekor kucing jalanan ni ? Jangan sebarangan kk . Dua ekor kucing ni dah rapat ngan aq , sampai aq rasa nak ngaku yg dua ekor kucing ni adik angkat aq :)) Yup , adik angkat aq . Semalam aq ngan family aq balik drpd kampung . Kitorang pergi sana bawak sekali dua ekor kucing ni . Tapi bila balik , kitorang tinggalkan sebab rasa dua-dua tu menyusahkan jea kat rumah . Sampai-sampai jea kat rumah , terus rasa rindu . Menyesal pulak tinggalkan dua-dua tu kat kampung . Semalam jugakk mak aq ambik keputusan nak bawak dua-dua balik ke sini balik . Hohho , satu family rindu kat kucing-kucing tu . Rasa kurang jea tak ade 'mereka' . Haishh , sabar laa hati .. Tak lama lagi 'mereka' akan kembali :) 
Miss you KabuKabu . Miss you KuniKuni .
~Wassalam , xoxo 

Hati

Perasan perubahan kat blog aku ni kan ;))
~Assalammualaikum untuk awak , awak dan awak yg kat sana tu

[ Tiba-tiba terlebih dose happy ni ape ke hal ? ] Hahha :D Anyway , nampak tajuk entri kat atas tu kan ? Okk , hari ni aq rasa nak berterima kasih kat seseorang . Siapa ? Nama nye tak perlu laa aq hebahkan kat sini . Kenapa aq nak berterima kasih kat dia . Sebab nye ..

Terima kasih sebab sudi layan aq masa aq tengah gilaa sangat-sangat kat kau dulu-dulu tu . Aq tak tau laa kenapa dan macam mana kau cari idea nak layan kegilaan aq tu , yg pasti kau sabar dan terus bersabar . Kalau kau nak tau , kau laa crush aq yg paling lama aq sukaa . Yup , orang nye ialah kau . Until now , there's still nobody that can make me go crazy like you do . Mm , sekarang . Aq tak tau kenapa dan mengapa , dia sama ada jadi mengada-ngada atau sengaja nak sakit kan hati aq . Asal chat jea , tak ade benda lain . Sengaja je kott nak bagi aq sakit hati . Menyampah pulak aq lama-lama dengan dia tu . Dah laa pulak tu , dia buat macam tu jugak dekat sahabat aq . Entah ayat menyakitkan hati mana laa yg dia tulis kat sahabat aq tu . Sampai terbang segala mood dia nak bersosial .

Lagi satu , aq sememang nye dan dengan muktamad nye dah tak ada hati kat orang macam tu . Bajet alim je . Okk , sorry aq cakap macam tu yea :P Derr , tak ade makne nye kat orang macam kau laa . Haissh , bikin panas je cerita pasal dia ni . Tukar topik laa ;)

Semalam , ohh happy nye [ lagi? ] Kenapa ? Aq dapat borak-borak dengan 'orang tu' . Siapa ? Cuba teka yea :)) Hohho , apa yg happy nye borak-borak jea ? Mm , entah laa . Tapi semalam tu aq memang tengah teringat kan dia . Baru bercadang nak call dia . Tup , tup .. dia dah call aq dulu . Haa , apa lagi . Berbunga-bunga laa hati hamba mendengar kan suara yg kita dok rindu-rindu kan tu . Hm , mau cair kott . Nasib baik laa manusia bukan nye lilin . Lepas tu dia tanya pulak tentang sesuatu . Apa benda ? Tak hendak lah aq sebutkan di sini . Privasi yea ;)) Agak mengejutkan , tapi aq jawab je laa . Then , borak-borak sampai laa kena berhenti . Mengapa ? Dipotong sebab ada hal yg mencelah pulak ketika itu :/ Hm , sedih .. tapi happy . Bersyukur sangat-sangat dapat dengar suara dia semalam . Alhamdulillah .

P/S : Teringin nak pergi bercuti kalau boleh minggu ni jugak . Tapi sebab ada family gathering, kena laa tangguhkan dulu . Hm , sabar je laa :)
       

~Wassalam , xoxo