Family Gathering

~Assalammualaikum

Hai , korang . Perasan tak aq dah lama tak update blog and facebook . Okk , ni laa salah satu sebab nye .. Keluarga aq buat family gathering kat rumah aq . Jadi , memang aq sibuk memanjang masa awal-awal cuti sekolah dan minggu pertama bulan Disember hari tu . Kemas rumah laa , buat persiapan memasak laa pasang khemah segala . Memang sibuk .

Menu utama masa family gathering tu , ialah makanan barat . Tapi mak aq tempah jugakk makanan kampung kat kwn dye . Ye laa , wan ngan atok aq mana laa biasa makan benda-benda macam tu . Tapi yg penting kitorang semua enjoy waktu tu . Atuk pon happy jea . Kitorang sambut birthday atok sama-sama jugakk hari tu . Ramai yg datang , senak perut aq melayan tetamu-tetamu yg ramai tu .

Makanan-makanan masa tu , semua tong-tong dgn adik-beradik ayah aq . Mak Long bawak ais krim , air and benda-benda yg berkaitan . Mak Ngah bawak kerusi , buah , agar-agar , pulut ngan rendang . Mak Lang bawak muffin , pulut , ngan entah ape lagi aq pon da x ingat . Cik Ani ngan Cik Ros paling banyak bawak makanan . Diorang bawak lasagna , sos-sos untuk benda-benda yg dibakar , coleslaw , triffle [ mm , yummy ] , wedges ngan durian sebanyak-bnyak nye :)

Durian ngan buah-buahan tu bukan abis pon masa tu , akhirnye semua masuk perut aq hari-hari lepas family gathering tu . Mm , sedapp .. Tapi lepas family gathering tu , aq terus kena asthma attack . Sakit nye , Masyaallah . Nak mandi pon rasa tak larat . Masa tu cuma larat duduk dan tak buat apa-apa langsung . Mak aq kata , muka aq pon dah naik merah dan cengkung jea . Nak tidur pon , tak boleh nak baring . Kena tidur kat sofa depan TV . Dengan posisi duduk . Lepas tu asyik terjaga malam pulak tu . Alhamdulillah , asthma attack tu sehari jea . Lepas tu okk laa sikit berbanding hari kena asma tu . Walaupun masih sesak nafas , tapi ia tak laa seteruk asthma attack tu .

Ni nak letak gbr cket masa family gathering tu . Tekan kalo x cukup besar .

Luqman [ anak buah aku ]

Aku , Kak Farah , Ilin and Am

Wan and Atok [ sweet couple ]
~Wassalam , xoxo

No comments:

Post a Comment