Already ?




~Assalammualaikum , semuaa

Hidup ni , memang kehidupan kan ? Dasar kehidupan . Dasar kehidupan .. Apa aq buat ni ? Adoii , sorry berbanyak-banyak ye . Mood jiwang karat besi aq dah datang , ayat pon bunga-bunga sikit [ ? ]

LOL , terlebih dahulu aq nak ucapkan Selamat Tahun Baharu Cina 2014 untuk Xin Hui , Huey Lin , Kah Kei , Joe Li , Zing Yi , Mey Chan dan tak lupa jejaka hot ni , Aik Seng :) Hopefully this year will add more ong to your life :D

Dan hari ni merupakan hari terakhir empat kawan baik aq bersekolah di URESS ni . Hajar , Afirah , Raihah dan Feyra , tahniah sekali lagi :)) Persiapan tu pastikan mencukupi ye , jangan ada yang tertinggal . Tiga tahun bersama rasa macam tak cukup je dengan korang semua . Semua naik turun yang kita dah daki sama-sama tu rasa macam belum cukup lagi pada aq . Apa kitorang nak buat bila budak-budak pandai macam koang dah pindah ? Tanggungjawab tu jatuh pada kitorang ke ? Belum sanggup lagi ni .. Afirah dengan tak ada perasaan nya boleh lagi buat lawak bodoh dengan kitorang macam dia ada je lepas raya cina ni :'D Tak nak nangis pulak tu , jiwa kental kata nya :') Feyra dengan Raihah pulak cakap diorang nangis balik rumah ni . Tak dapat aq nak tengok diorang berdua  nangis , hahha .



Hajar . Nak buat special speech boleh ? Jangan nangis lagi tauu kalau kau terbaca entri aq ni :)) Belajar rajin-rajin biar dapat masuk universiti [ ayat kanak-kanak ] . Dah tu kahwin jangan tak ajak aq . Raya jangan segan jejak kaki kat rumah aq , pintu pagar tak pernah tutup untuk kau melainkan pintu peti ais ;) Sebarang surat menyurat kalau berkesempatan oleh kau Insyaallah dilayan tanpa sebarang prejudis dan diskriminasi . Apa-apa jenis perhubungan sama ada melalui media-media sosial ataupun telefon , Insyaallah dijawab . Setakat ni , sebarang update pasal sekolah , kawan-kawan dan sesiapa je yang berkaitan dengan kita mesti laa di alittlepeach.blogspot.com ni . Jangan buat-buat lupa untuk menjengah :) Hahha , gurau je . Aq faham . Yang penting sekali , kau tak lupa yang Izhana Zaime ni pernah muncul dalam hidup kau dan mengganggu gugat keamanan dunia kau , Siti Hajar :') Dan jangan sekali-kali lupa kita harungi #PMR'13 bersama-sama sebagai GBC dengan Syaidatul Balqis yang comel tu . Selisih dekat Rembau ni atau kat mana-mana pon tegur laa , kalau aq tak perasan tu ye . Terima kasih tak terhingga untuk semua benda yang kau pernah bagi , buat dan tunjuk kat aq selama ni . Jujur nya , aq semakin baik selepas jadi kawan kau . Teruskan menjadi Hajar yang aq kenal , Hajar yang kasar , menyokong kebenaran , pandai , rasional dan banyak lagi benda yang aq nak sebut tapi tak cukup kat sini :DD Sorry tapi kau tau kan , feeling aq lebih-lebih . Hadap je laa :)


~Wassalam , xoxo


Hobby ?

~Assalammualaikum , heyyo

Apa kabo nya orang-orang Malaysia ni ? Sihat sokmo ke ? Hahha gitu , bercampur-campur loghat aq dah .


My first angst poster . LOL . Featuring Yang Yoseob and IU . 

Cantik tak poster tu ? Ceritanya belum ada lagi , tapi aq lebih berminat untuk buat poster je . Hahha , entah apa-apa entah . Ni laa hobi aq sejak akhir-akhir ni . Kalau korang berminat pun boleh contact aq kat Twitter and Facebook . Cewahh gitu . Macam laa orang nak pandang kerja aq ni kan :) Oo , tapi ada lagi sebenar nya . Ni romcom kott ?


LOL . Ni pun belum ada cerita lagi , hahha . Featuring Park Chanyeol and Boram .

Rasa nya buat poster ni dah jadi hobi baru aq . Aq memang suka design-design ni , tu yang aq boleh hadap buat benda alah ni walaupun susah :) Sebab tu aq promosi ni , kalau nak suruh aq buat kan fanfic poster , bagi laa kat aq . Tapi aq bekerja [ ? ] hujung minggu je laa . Tapi Insyaallah boleh siap dalam setengah hari macam tu :) 


Ni entah spesies apa , featuring Xiumin and Park Jiyeon .

Cerita nya juga belum ada . LOL . LOL . LOL . Korang nak ambik tak poster-poster ni ? Aq buat nya pandai , reka cerita nya tu ambik masa berzaman-zaman , hahha . Menipu je , tak ada laa . Kalau korang nak dan kena pulak dengan konsep cerita dan watak korang , contact aq seperti yang telah aq sebut sebelum ni . Harapan tinggi ni *_*

Aa , ni ada satu lagi aq nak tunjuk . Poster ni aq baru siap buat pukul 4.00 tadi . Kawan aq request angst poster featuring Kim Jongin and Jo Eun Hee [ ulzzang ] . 


~Wassalam , xoxo






Kehidupan Lagi


~Assalammualaikum , salam sayang semuaa

Just finished half of my homework for this holiday , and now here I am typing my mind away . School was fine today . My mood was good and so I can reply Nabil's 'Hi' to me :) And I can still hum even though homework were given loads by teachers . So basically , today was a great day . Oo , and I still have a crush on him . I confirmed that today . LOL . 

Ah , and today was the last day for a few of my best buddies . We all felt the same . It was a bitter feeling , leaving your friends whom we've treated like siblings . Well , we've been together since 04/01/11 . We've been crying , laughing , joking , scolding , sulking , been scolded , been given compliment , achieve success , fail , eat , sleep , fighting and striving for PMR together since . It's not something that we gain in a couple days . Oo , how I wish that we are still together . 

We've been growing a lot since the first day we met isn't it ? I remember how childish we were when we were in the form 1 Pluto :D Those days taught me a lot . We had a big fight that year , remember ? And starting from that point that we got much closer . The next year , we were growing fine . But as usual . The Pure Plutonians '98 never live in peace in that school . We'll always want to show the teachers something of us ;) And there was this case which I can't remember exactly . Anyway , the main thing is that we did something that made our class name very often said by teachers in the teachers' office . Last year , which is the year that we sit for our PMR , we still did something tat is very well spoken and a number 1 ranking of gossip among the teachers . Well , I don't want to say exactly what but I'm sure that all of us Plutonians still have the memories fresh in our mind , right :) 

Well , the point is , friendship is a very sweet ship that was given by Allah to His servants . We as human , all have feelings right . So that is the sweetness of friendship . Full of feelings and sentimentality . Hahha , whatever . You don't really want to know , right ? I know :) Okk , then . I will end my entry now because of your dumb boring faces in front of your monitors ><"


Dear bestfriend , keep me in your heart so that I know that I've left something memorable for you to remember . Keep in contact so that our silaturahim bond will never break . Keep praying for me if you really love me as our bestfriend . And don't forget all those days that we've been together . I'm praying for your success in the world and after , Insyaallah .

JoyieetotheDollie

~Wassalam , xoxo



Kehidupan


~Assalammualaikum , korangg

Macam mana sekolah ? Kerja sekolah banyak ? Ohh , sebelum lupa . Salam Maulidur Rasul , marilah kita banyak-banyak menyebut nama Rasulullah s.a.w ye . Muhasabah bersama-sama :)

Esok , lusa dan Jumaat cuti . Keluarga aq tak ada plan lagi setakat ni . Mungkin kalau adik aq tak telefon , kat rumah aje laa duduk nya kami ni . Aq dah bagitau kan adik aq tu dapat masuk TKC ? Alhamdulillah , bangga aq jadi kakak dia :D Tapi biasa laa , anak Encik Zaime ni semua nya manja-manja . Sampai yang paling tua ni pun manja jugak . Nak buat macam mana , masing-masing ditatang bagaikan minyak yang penuh oleh ibu bapa yang penyayang ni .

Sabtu dan Ahad lepas kitorang jenguk dia kat sana . Ye laa , nak tengok macam mana dia menyesuaikan diri lepas 4 hari [ ? ] kitorang tinggalkan dia . Tengok , baru 4 hari mak ayah aq dah datang tengok beria-ia . Tapi tak apa laa kan . Baru form 1 , algebra pun belum kenal . Dijadikan cerita , adik aq menangis . Itu benda pertama kitorang nampak kat dia masa jumpa dia . Kitorang datang terlambat sikit , tu yang menangis tu . Lepas tu masa makan dia cerita laa semua nya . Senior suruh ingat nama diorang , kalau tak nak kena maki apa semua . Dia kata , 3 hari pertama tu dia okk je . Cuma malam tadi dia tengok gambar keluarga , tu yang rindu tu . Aq faham tu , walaupun aq tak duduk asrama .

Ahad dia okk je masa kitorang datang tu . Ni kitorang pergi sana pun sebab dia ada barang tak cukup , kitorang tolong belikan laa . Makan , cerita-cerita semua . Okk-okk je , sama jugak laa . Dia takut senior-senior kerek dia tu . Nak aje aq kasi tangan kat senior tu , dengki sangat . Nak bagi mental torture pun tak payah laa lebih-lebih . Lepas tu tolong dia hantar barang kat dorm , waktu tu pelawat dah kena balik dah . Dia nangis lagi . Aq cuma boleh " Be strong , be strong " aje . Mak aq pun cuma cakap " Banyak-banyak sabar Lin " . Aq tak tau nak habaq apa dah . Nanti salah cakap makin nangis nanti . Nasib baik tak lama macam semalam nya .

Itu laa serba sikit cerita nya . Kunci kepada entri aq hari ni sebenar nya nak cakap yang hidup ni memang tak ada yang senang . Duduk asrama tu mengajar jiwa untuk banyak bersabar , tolak ansur , bijak mengurus  dan banyak lagi yang bagus-bagus laa . Pada aq , pro kepada tindakan senior tu adalah untuk menanam rasa hormat kepada orang yang lebih tua . Kontra nya pulak adalah bagi menimbulkan tekanan kepada budak-budak form 1 untuk keluar daripada asrama dan jugak untuk menunjukkan kekuasaan senior yang dah besar kepala . Lagi satu mungkin untuk bagi form 1 rasa apa yang diorang semua rasa masa diorang form 1 dulu-dulu :) Itu sahaja kesimpulan aq , ini bukan untuk tujuan menjaja cerita . Tetapi ini hakikat kehidupan . Kalau kita tak boleh tahan dengan cabaran duduk di asrama , macam mana kita nak tahan cabaran di dunia dan akhirat yang semesti nya lebih mencabar .
To my dear little sister . Please be patient and bear with their ignorance . All this will last temporarily till the orientation ends . I believe that you are strong enough to push all this unnecessary elements away and keep your focus to studying . Believe me , when you have pushed all this things away , you will enjoy your school life and miss it some day . Mama , Abah , Izham and me will always pray the best for you and We Believe In You :) Hwaiting , sis !!
~Wassalam , xoxoxoxoxoxoxoxo

2014


~Assalammualaikum , korang

Macam mana tahun 2014 ni ? Mesti best kan ? Tahniah , sebelum tu untuk batch 98 yang berjaya mencapai target masing-masing dalam PMR :)

Korang ambik aliran apa ? Aku terus ke sains tulen . Sebab pada aku , sains itu kekuatan aku dalam pelajaran di samping English . Sebab tu aku ke sains tulen ;) Baru pengenalan , cikgu semua dah menunjukkan realiti kehidupan pelajar sains tulen . Aku tahu susah . Lagipun kalau difikirkan , mana ada benda yang senang kat dunia ni kan ? Jadi aku pun kentalkan hati aku untuk menghadapi segala subjek sains tu yang semestinya ada fizik , kimia dan biologi .

Ahh , realiti-realiti kehidupan . Mama pun dah kata " Sekarang kakak tahu apa sebenarnya maksud kehidupan ni " Ya Ma . sekarang pun kakak dah boleh nampak . Hidup ini bukan senang . Banyak cabaran , pengorbanan dan air mata yang perlu dibayar . Harimau yang Mama katakan garang ni pun pandai menangis :) Aku boleh nangis bila memikirkan yang adik aku dah nak masuk asrama minggu depan . Sedih benar laa tu . Walhal macam singa kat adik tu .. Dah nak buat macam mana , dia laa manusia paling comel , perasan , happy , gilaa dan kelakar dalam hidup aku . Sedih laa bila tiba-tiba kena berpisah . Huwaa , dah nak nangis lagi dah ni . Tak boleh langsung nak cerita sikit pasal adik aku tu . Haishh ..

Anyway , sekarang ni aku menunggu keputusan daripada MOE tentang permohonan ke sbp dan juga MARA untuk ke mrsm . Pengalaman baru tu bagus kan ?Sebab tu aku menunggu . Kalau dapat satu sekolah dengan adik aku tu pun bagus jugak :) Tenang sikit aku nanti . Tapi nanti kesian pulak Mama dengan Abah kat rumah tu bertiga je . Adik beradik aku dah laa tak berapa nak ramai . Sunyi je nanti rumah tu . Siapa nak jadi tukabg memekak nanti . Aishh .. Susah nya macam ni . Nampak tak betapa manja nya aku ni . Jadi kenapa ? Aku bangga jadi anak mak dan ayah aku , sebab tu aku bermanja- manjaan dengan mereka sepuas- puasnya . Nanti kala Allah dah tak nak bagi pinjam , kat siapa lagi aku nak nangis dan manja-manja macam budak kecik ? Betul tak ?

Ahh , aku dah mula merapu . Baik aku berhenti sekarang . Nanti makin parah ayat aku dan makin parah korang membaca nya nanti ;D Sedikit pesanan , bila korang rasa sesuatu perkara tu susah sangat-sangat . Ingat kat Allah . Dan bila rasa nak putus asa , ingat mak ayah kita . Mereka sentiasa menyandarkan harapan kat kita . Bila aku rasa sesak , susah dan nak give up , memang aku buat macam tu . Dan kadang-kadang nangis pun membantu . Walaupun pada aku sakit tu tak pernah nak surut bila aku nangis ;DD Ikut laa diri masing-masing kan . Yang penting dua kat atas tadi tu . Ingat Allah , ingat mak ayah kita .

Okk , nanti aku sambung lagi . Nota kimia tu dah menunggu je tu . Lambat sikit perjalanan nota aku bila tak ada buku teks dan buku rujukan ni . Search kat google pun merepek je yang keluar nya . Hahha :D

~Wassalam , xoxo